Rok 1965...
jedna ze vzácných fotografií zimního soustředění průzkumných rot. V noci dosahoval mráz minus 18-22 st. Stráže byly střídány po hodině. Vyjímečně byl fasován ráno do čaje rum.
Zdar staršino !
V roku 1994-95 /cca/ som bol služobne v nemeckom mestečku Lampertheim. Podávali to ako predjedlo pred večerou, ale so skromnejšou náplňou, bez šunky a syra, hlavne moc cesnaku a soli. Len malý peceň chleba. Bolo to mňam a my ako neznalí , sme sa toho nevedeli dojesť, takže večere /pečeného vepříka a specialít / sme sa už ani nedotkli.
Napadá ma ,že ešte lepšie som jedol na zimnom sústredení v Rajnochovicích. Chleba a cesnaku tam bolo dostatok a v každej snehovej búde sa topilo v polnej plechovej peci. /tzv. kamínka / Na platni sme opekali chlebovú topínku , donekonečna ju natierali cesnakom a riadne posolili, vonku mínus 15 až 20 ... A cesnakový smrad vládol v každom "iglú". Takže ani nemecký vynález to asi nebude.
Záver: Toto vynikajúce "žrádlo" vynašli už v roku 1965 holešovskí výsadkári !
Vysvětlení: Skvělému průzkumníkovi M. Číkovi jsem poslal recept na plněný chleba /ježka/.. jeho vzpomínky na "vojnu." Nepatrně upraveno...
*******************
Marek ČÍK- tramp, průzkumník, myslitel... VOJÁK!
To vše lze skloubit do jedné OSOBNOSTI.