Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vepřový guláš "segedýnský"...

Vepřový guláš "segedýnský"... 29. pro 2023 14:00 #16294

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
V podstatě se neliší od známých receptů až na fakt, že maso ze žebírek, ať už ovčích, nebo vepřových je pokládáno za nejlepší, stejně jako kostička z něj ( ocucaná...) a tak nám t chuti v gulášku zůstávají...

Materiál: asi 300-500 g žebírek, nutno odhadnout kolik porcí chceme
2 velké cibule, vepřové sádlo, máme-li od myslivce-BINGO
dle chuti mletou sladkou papriku, skvělá je přímo z Maďarska
kolik žebírek, tolik kysaného zelím, může být i více...
lžíce hladké mouky, mi- raději v poslední době si meleme hladkou mouku z českých ovesných
vloček
kelímek zakysané smetany, zase podle chuti
sůl je ze zelí a kdo chce guláš "chlapský" přidá špetku chilli

knedlíky jako na guláš hospodský, skvělé jsou "hrnkové"

Pracovní postup.
žebírka rozdělíme na porce a ty ještě na kousky menší
cibuli nasekáme na malé kousky, zpěníme ji, poprášíme paprikou (sladkou)
přidáme maso, pouze velmi s cite! osolíme, počítáme
se solí ze zelí a osmažíme
jakmile se maso "zatáhne" podlijeme HORKOU! vodou, já vývarem z
vepřových kostí, promícháme a pomalu" dusíme!
kosti trošku "čouhají", přilévám, až je maso poloměkké,
poté přidáme nasekané zelí a dusíme do měkka.
Nakonec přidáme mouku, jíž jsme rozkvedlali v zakysané smetaně,
nyní dle chuti dosolíme a povaříme.
Můžeme podávat... ale!

guláš chce den odpočinku, ke spojení chutí
dospělí panáka slivovice a pivo "jako křen"...

zdroje: všechny možné kuchařky a zkušenost vlastní
R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.225 sekund