Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 12. úno 2024 17:05 #16361

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
7. února ...zasloužilý veterán ... mladičký... oslavil 76 let! :-D

Je to stále bažant "bažant" mlád...píše, píše.. tu a tam zapomene panímámu před supermarketem s nákupem a doma se diví....žádná večeře a v posteli: sám, sám, sám...

svobodník v.v. Milan FRIEDRICH .... odloučená 7-rota Mělník!

blahopřejeme!


a fotogalerie ...vlevo z pohledu dvaaosmdesátník - staršina roty "B".... redaktorka R/7 paní Olga Friedrichová a náš OSLAVENEC.... průserář...nakonec prý v té posteli neskončil sám!
Přílohy:
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 06. led 2024 13:01 #16312

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
PRVNÍ "PŘEDVÁNOČNÍ" DÁRKY

Je středa 20.12.2023 podávám hlášení o tom, co jsem dnes zažil v Praze, kde jak víme "je blaze" .. zkrácená verze :

Velitelka mi sice dala úkoly, které mě zdržovaly, ale také vyhecovaly tak, že si splním i své předvánoční sny. Snažím se sehnat knihu D. Jiráska o speciálních jednotkách, abych měl dárek v případě, že zastihnu svého bývalého velitele naší 3.roty JURŮŠKA JANA.

Nikde však už ta kniha není sehnání. Na jeden kus narazím až odpoledne. Ještě vhodím vánoční přání do schránky České pošty, klukům, co nemají email.

Velitelka se opět pochlapila, PF-ka se povedla! "Nehoď obálku pro Jirůška do schránky ČP .. zastav se u něho doma."

Vím, že je to problém, ten jeho barák zamykají, není možné se tam dostat ani ke schránkám. I když se mi to dříve již několikrát podařilo. Jdu na to!! Zase jsem zapomněl, které jsou ty správné dveře ?? Úspěch!!

Klepu a slyším z bytu "Co je, co chcete?"
Zahlásím se : svobodník Friedrich 3.rota útvaru 7374 ...
"Jé .. jéjej !! tak počkej, otevřu...

Mám srdce až v krku .. berou mě emoce, zase mám kliku! Polévá mě blaženost. "Nazdar! Vítám Tě! Dáš si kafe, právě jsem si ho udělal ... " "Zdravím veliteli, nejdu nevhod?T řeba Vás ruším, ale musím si zahrát na Ježíška a předat dárek, ale nejdřív se zeptám, máte toho Jiráska? Ten druhý díl trilogie o speciálních jednotkách, knihu o nás!" NE! tu nemám.Ale nejdříve prosím Tě, tykej mi, určitě jsme si potykali. ... "

"Veliteli, já nevím, mě to nepustí přes hubu respekt k Vaší osobě." "Prosím Tě, neblázni, vždyť jsme staří známí ... " To máte pravdu, staří známí jsme, já se tedy budu snažit, když mi to nařizuješ Honzo!!" Jaký kafe piješ? - černý! vlastně je mi to jedno, jsem rád, že jsme se sešli a že tu knihu nemáš, paráda!!

Rozjedu vše o té knize, co v ní je a není, třeba ta Chmelíkova fotka, jak jste oblečeni v padácích, neměl jsem souhlas od Pavla, tak ji David do knihy nedal, škoda!! Ona se na ven už asi nikdy nedostane. Nepodařilo se to dát ani do knihy, kterou teď nedávno vydal Čejen - Petr Čejka, s ním jsi byl na akademii v Brně ne? Jo byl. Ale víc nic k tomu neřekl.

Říkám, víš Chmelík svými názory popuzuje výsadkovou veřejnost, tím myslím veterány, kteří se někdy chovají jak malé děti a hlavně v každém je tolik ješitnosti, že nedokážou být nad věcí.

Chmelík, to je jiná, chová se vždy jako voják, nedá se ovlivnit žádným kolektivem, zavelí si a dělá přesně pravý opak, než všichni ostatní, smutné, že má pravdu, kterou mu nikdo nepřizná a on vede boj, proti všem a s "větrnými mlýny" a málokdo to uznává ... přitom každá ta jeho kauza měla vždy dobré základy a nechápu, že ho, až na výjimky, neberou.

Kam se poděla ta hrdost nás všech co jsme prošli útvarem 7374, kde všichni táhli jedním směrem .. nebo se mi to jenom zdálo?

"Když mluvíš o Chmelíkovi, rád bych se s ním viděl ... měli jsme tenkrát k sobě blízko. On mi svědčil na svatbě. Já o tom něco málo vím, jen nevím, na které, Ty jemu, nebo on Tobě?

Vidím, že jsem ho pěkně vykolejil.

Tak jak to bylo doopravdy? Vzpomíná a nahlas říká: "Nemáš zprávy o Mejdrovi? S Vaškem bych se také rád sešel."

Spojení na Mejdra seženu a co ta kopie té fotky? Co se nedostane nikdy ven? Tu mám pověšenou vedle ... a můžu ji vidět?? Jó, pojď! A mohu snímek?? Posaď se vedle...

Ještě k Chmelíkovi, nedávno dal vědět, že bude v Praze a tak jsme se s ním s velitelkou sešli. Na obědě mi objednal ZELENOU.

Byl to první vánoční dárek a teď s Tebou druhý, asi jsem byl letos hodně hodný!

R/Milan Friedrich
Přílohy:
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 04. led 2024 15:20 #16309

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
NEJEN SKVOSTNÉ FOTOGRAFIE..ALE I HŘÍCHY MÁ NÁŠ FOTOREPORTÉR :oops:

Předvánoční zážitky reportérky R/7- Mělník 2023.

To kdyby mi někdo vyprávěl, tak mu neuvěřím ... co se mi dnes událo !!!!

Je od rána pěkné počasí, sice slabý mráz, ale to není v zimě žádná tragédie. Domluvili jsme se s Milanem, (v veterán - manžel Milan Friedrich- pozn. redakce) že pojedeme hned ráno nakupovat. Sepsala jsem seznam, co ještě do svátků budu potřebovat, abych nemusela už do obchodů, drobné věci pak už obstará Milan sám (podle seznamu ... ovoce a pečivo ..)

První zastávka byla v PENNY ... bezva, málo lidí, vše co mám napsané jsem koupila. Milan tam potkal kamaráda a tlachali ...rozhodla jsem se a sdělila to i jim, že půjdu napřed do Kauflandu, nakoupím a sejdeme se na parkovišti .. Milan už musí stejně čekat u kárky, je už napůl plná. Svižně jsem se vydala na další nákupy .. do toho Kauflandu.

Tady jsem také uspěla, nakoupila co bylo třeba a s nákupním vozíkem vyrazila na parkoviště, hledat Milana. Objela jsem plac a Milan NIKDE!!! nevěřila jsem vlastním očím!!!

Zkrátím to, ale věř, že mě málem skolila PEPKA Milan, jak byl tak dobře naladěn a rozpovídán, tak dojel ke Kauflandu, i s tím kámošem, nahlédl k pokladnám, zjistil že tam nejsem a odjel domů!!!!!!!!!!!!!

Já stála zoufale -s plným nákupním vozíkem - na parkovišti a vzpomněla si, že něco podobného jsem už s ním zažila (také mě nechal v Kauflandu a odjel domů a hrozně se divil, když jsem asi za hodinu dorazila nasraná domů s plnými taškami) ...

Ovšem tentokrát bych to nepobrala ani náhodou ... měla jsem částečně kliku, šel kolem známý chlapík, který bydlí naproti Kauflandu a část mého nákupu si převzal a donesl ho k němu domů, že mi ho odpoledne doveze k nám. Já větší část nákupu vláčela k autobusové zastávce, kde mi BUS právě odjel.

Čekala jsem další půlhodinu, zábly mě nohy, chtělo se mi čůrat a zuřila jsem ... dojela domů a nákup z PENNY byl vyložený na kupě a Milan nikde.

Přijel asi za další půl hodiny a divil se, kde jsem ... no ječela jsem, až z toho chraptím a Milan šel k vodě s Bodíkem !!!!

*****************

:-) Foto: usměvavý "provinilec"... veterán Milan Friedrich prosinec 2023...

R/7
Přílohy:
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 01. led 2024 14:33 #16305

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Europoslanec pan IVAN DAVID..

a náš reportér ..veterán Milan FRIEDRICH ji pod stromek přinesl paní Olze i s věnováním...



R/7 R/1
Přílohy:
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 13. pro 2023 09:35 #16266

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
10.prosince ve vinohradské nemocnici zemřel herec a dabér Ladislav ŽUPANIČ.

Vzpomínky na něj jsou napsány a ještě jistě budou. Jedna však, humorná, zaznamenaná až nyní, po jeho odchodu do hereckého nebe;

zažil ji a napsal veterán 7.výsadkového pluku zvláštního určení svob. v záloze Milan FRIEDRICH....

... roce 1967, když probíhaly oslavy VŘSR jame byli "jako bažanti" nahnáni do kinosálu, kde Armádní umělecký soubor nám zpestřil tyto oslavy ... mladí umělci AUSu přitančili na scénu... pěr chlapců a dvě dívky .. a vytvářeli zde různé obrazy a alegorie...naši kluci byli nadšeni, zaujaly je ty dvě dívky.... mě ovšem pozornost utkvěla na něčem naprosto jiném.

Všimnul jsem si, jak jednomu z umělců praskl trikot a to na choulostivém místě ... fakt, přesně v rozkroku a černým trikotem , při každém pohybu prosvítala bílá stehna...

Jak jsem se později dozvěděl, byl "postiženým " Ladislav Županič. Později velice známý a oblíbený umělec. Vážil jsem si ho, sledoval ho, ale ta vzpomínka vždy probleskla.

Osobně jsem se s ním již nikdy nesetkal ... a už nu to nikdy nebudu vyprávět...

R/MF
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 21. říj 2023 17:06 #16168

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
LABE 2023 - HAVÁRIE LABSKÉHO JEZU

Havárie labského jezu ... je to úsek Mlazice po Vehlovice na druhém břehu Vlíněves a Beřkovice a zpět Mlazice směr doky v přístavu (bývalý bazén u Loděnic) pár záběrů mlazické tůně ... stromy okousané bobrem .. zajímavé je koryto s odhalenou původní hrází (tzv navigace) směrem k Vlíněvsi je koryto prohloubeno pro velké lodě, které dříve vozily uhlí na elektrárnu ...

na závěr náš Bodík předvádí, že vody bylo psovi po kotníky ...

R/7

článek z idnes: www.idnes.cz/praha/zpravy/melnicko-berko...50_praha-zpravy_vich

Aktuálně:

V Mělníku žijí manželé Friedrichovi, Labe mají u domku co by kamenem dohodil a ostatní doběhl- i vypravili se s e s fotoaparáty a "obranářem" k Labi... a zde je výsledek: fotogalerie je chráněna autorským právem!!!

R/1


Přílohy
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 13. srp 2023 18:13 #16061

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
TOČNÁ 2023

www.tocna.cz/dny-otev%C5%99en%C3%BDch-dve%C5%99%C3%AD

Každou druhou sobotu v měsíci (březen až prosinec) pořádá letiště Točná dny otevřených dveří hangáru, kdy mohou návštěvníci vidět rozsáhlou expozici s letuschopnými exponáty.
Den otevřených dveří zabezpečují majitelé letadel, které hangárují na letišti, piloti a členové letecké komunity Točné.
V případě příznivého počasí mohou návštěvníci vidět unikátní historické originály za letu.

Počasí se vydařilo, tak přikládám několik fotek..

Milan

R/7
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 27. čec 2023 17:44 #16023

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
26.8. 2023 Letiště CHRUDIM

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ a oslavy 76. Výročí vzniku výsadkových jednotek v Československu.
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 30. čen 2023 05:34 #15990

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
STŘEDA, 28.ČERVNA 2023, PRAŽSKÁ NÁPLAVKA

Vojáci společně s veřejností ve středu oslavili 30. výročí vzniku české armády. Na náplavkách na obou březích Vltavy si lidé mohli prohlédnout techniku, navštívit stánek Vojenského zpravodajství nebo si otestovat fyzičku. Vrcholem programu byl přílet vrtulníků do centra města a následný seskok výsadkářů a záchranářů do řeky.

Náš reportér a fotograf Milan Friedrich byl u toho!!
The administrator has disabled public write access.

Reportér Milan FRIEDRICH, Mělník 14. úno 2023 16:43 #15696

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Výzva letců!!

za mimořádně nepříznivých povětrnostních podmínek, kdy vítr na místě demonstrace dosahoval vysokých parametrů, teploty pod nulou, se sešla parta TVRDÝCH ...

je pravdou, že počet příslušníků bezpečnostních sil, kteří "klepali kosu" stejně, jako demonstranti byl asi dvojnásobně vyšší..

ale zastánci práva na další existenci letiště Líně , na rozdíl od bezpečnostních jednotek , sem přišli nikoliv na rozkaz,

ale z vysoké míry svého přesvědčení....

Všem účastníkům patří náš OBDIV, ÚCTA a! .... nebyli to účastníci "ledajací"...

Fotogalerie:

1.Kam se létalo a ještě snad bude létat?

2.Letištní věž...

3. Organizátoři....s nalétanými xxx letovými hodinami... s největší výškou legendární národní hrdina kosmonaut PAN!! REMEK!!!

4. velení akce...

5. a nebylo jich málo, kdož v onom nečase přišli...

6. "rozmrazování našeho reportéra.. dva svetry a chlupaté kamarádky...ale jemu veliké poděkování... BYLI jsme tam...jím!
Přílohy:
The administrator has disabled public write access.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.230 sekund