chmelik1 napsal:
Motto:
"Když u odvodu, svlekl jsem šat svůj,
erár na mne kříkl : Friedrich ! ten je můj!
Od této chvíle ... moje žena, vojna jak řemen utažená!!!
U naší roty, musej bejt boty, vyleštěný jak zrcadlo...
protože vojna, to není kojná, to by to s námi zle dopadlo!
Náš staršina řádil by jak LUCUIFER... no jenže my jsme kluci fér,
protože vojna! to není kojní! ta musí bejtjak struhadlo...
svobodník v záloze v roce 1967... Holešov
Milan F r i d r i c h
nástupní ročník 1967/1969.
Starší průzkumník Skupiny hloubkového průzkumu , znalec "cizích armád" ,
v roce 1968 nasazen jako hláskař Protivzdušné obrany objektu kasáren 7.výsadkového pluku v Holešově...
to mu zůstalo do dnešních dob... je skvělým fotoreportérem, má kamarády v nejvyšších kruzích letectva, umi překonat ochranu a ostrahu civilních letišť aby dostal do záběru startující letoun..
Fotogalerie:
snímek č.1.. "civilu" je výkonným logistou paní Olgy Friedrichové .. na základě jejích písemných pokynů zajišťuje potřeby rodiny...(poznatek Policie Mělník- cyklista M.F. soustavně překračuje rychlost povolenou v obci.)
snímek č.2.. na jednom s letišti a zde s legendárním pilotem akrobatického týmu MISTREM LĚTÁNÍ pilotem panem Šonkou... Jmenovka) muž vedle je tchán pilota Šonky, kamarád našeho veterána svobodníka Friedricha...pan František Soukup...absolvent umělecké školy FOTOGRAFIE--- pilot Šonka nyní v Táboře je vedoucím instruktorem létání... má Česká republika skvělé chlapy!!
snímek č.3... náš veterán VÚ 7374 Holešov je častým návštěvníkem Prahy... za ním je svatý Václav... Milan hledí, dosti zadumaně do budoucnosti.. jaká bude za deset, dvacet, padesát let??
snímek č.4..letecká elita ve Kbelích v muzeu na počest 70. narozenin nejslavnějšího českého pilota MIGU-29 plukovníka Václava VAŠKA ( doplňující informace ....
snímek č.5.. kosmonaut plukovník Ing.Pelčák ...(jeho švagrová byly učitelkou na ZVŠ v Gottwaldově /Zlíně/... svět je malý.
snímek č.6.. POHODA- svobodník Milan Friedrich v Luhačovicích se svým starým staršinou.. ale u obou v roce 2022 POHODA!!
----