Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Česnekový sirup

Česnekový sirup 23. čen 2023 19:17 #15975

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
je silnější než penicilin?

Asi osm velkých stroužků česneku, nejlépe nyní, když začínáme česnek sklízet a děláme jejich výběr pro zimní uložení

asi 200 ml ( hrneček) jablečného octa - pokud jej máme z vlastní výroby, je to výhoda
asi 200 ml (hrneček) medu od známého včelaře

Postup:

Utřené nebo najemno rozlisované stroužky česneku vložíme do skleněné nebo porcelánové misky, přidáme ocet a med a mícháme do kašovité konsistence.
Směs již homogenní přeložíme do uzavíratelné sklenice a na týden uložíme do ledničky. Každý den však sklenici vyjmeme a směs promícháme.

POZOR!

Připravená směs je extrémně silná, nutno vždy zředit vodou ! Vyzkoušeno je, že se pije na lačno ráno po probuzení!

V lidovém léčitelství se vychází při jeho hodnocení s tím, že zřejmě potlačuje růst patogenních bakterií, a podpoří imunitní systém.

Jako prevence se užívá 1-2 x týdne.

Zůstává zásada:

Jde o prostředek přírodní, nenahrazuje odbornou péči lékaře ani klasická léčiva! A ne každý!!! česnek snáší.

Poznámka:

Osobně česnek, zejména letošní jarní již konzumuji a česnekový sirup, stejně jako ořechovku si vyrobím. Na sobě pozoruji, že pravidelná, přiměřená konzumace česneku vypěstovaného na zahradě, medu od známého včelaře z místa a vlastní jablečný ocet mi pomáhá udržovat krevní tlak v normě...v chladném období na zahradě i ranní kalíšek vlastní slivovice...práce s půdou ne ! konzumace "zpráv".... R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.145 sekund