Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tzatziki...

Tzatziki... 04. čen 2023 07:29 #15926

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Okurky umyjeme, odstraníme špičky ale neloupeme! Právě slupka dodá dipu chuť, barvu a strukturu! Lze použít i okurku větší, potom odstraníme semena a vodnatou část..

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, lehce osolíme, vložíme do sítka a necháme šťávu z okurky okapat.. zbylou hmotu ještě vymačkáme.

Další fází je hustý řecký jogurt, pokud jej nemáme použijeme jiný, hustý, smetanový jogurt, nebo ncháme jiný zase vykapat na sítku.

Na řadu přichází česnek, ale pozor, musí být znát, ale nesmí chuť dipu ovládnout. V poměru asi = jedna okurka . jeden stroužek- velké stroužky raději půlíme.

Byliny: Rozhodně čerstvý KOPR, některé řecké kuchařky přidávají i trochu nasekané máty.

Závěr je dán řeckému OLIVOVÁMU oleji, ale u nás máme kvalitní OLIVOVÉ oleje i jiných značek.

Závěrečné poznámky:

Řecké tzatziky je husté. Nestéká ze lžíce a Řekové jej nabírají chlebem PITA. Pokud nebudeme mít pořádně vymačkanou okurku a hustý jogurt, budeme mít klasický okurkový salát... i ten je dobrý...

R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.182 sekund