připraven holešovským veteránem:
6 brambor střední velikosti vlastní BIO sklizně ( pozemek vyhnojen napajedelským koňským hnojem- bez postřiků, mandelinky sbírány ručně...nastrouhat na malinké nudličky, ne na kaši!!
1 a půl poloměkkého rohlíku na malé kousky, krájeno " útočným nožem VO 7" pro bojové účely diskutabilní, ale na záložním padáku nepostradatelný...
čajovou lžičku SOJAMILU, lžíci krupička "Naší babičky" půl lžičky VEGETY
vytvoří homogenní směs , pečlivě zpracovanou rukami..
v té chvíli ve větším hrnci asi 2 litry trochu osolené vody...
FINTA
do vařící vody vkládáme knedlíky polévkovou lžící namočenou ve vodě, musí být "trhaná, žádné zakulacování""!!
dřevěnou naběračkou oddělit ode dna a asi za 10 minut jeden knedlík rozříznout na polovinu,
knedlíky jsou vzorně seřazeny k vylovení...
naběračkou je přemístíme na mísu,
promastíme ( my domácím sádlem).. vegani nevím...
no:
máme poprvé za xxx let pravý, chlupatý knedlík... a nyní?
jen tak se smaženou cibulkou, nebo špenát s výpečky, nebo vepřové ocásky...
nápoj: pivo.. ale jen pro starší 18 let...
R/1