Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vypečení generálové

Vypečení generálové 28. čec 2022 19:03 #15210

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
RECEPT - VYPEČENÍ GENERÁLOVÉ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuře
láhev piva,
koření jaké kdo má na kuře rád
syrové brambory
asi 6 žampionů,
2 cibule
2 jablka
olej

POSTUP
Kuře napíchněte na očištěnou (otevřenou !!!) láhev s pivem a dobře okořeňte. Na pekáč dejte
pečící papír a postavte na to láhev s kuřetem..
Na plech nakrájejte na kousky brambory, cibuli, žampiony a jablka (můžete přidat salám, špek, papriku…) To vše osolte.
Trochu polijte olejem a dejte péci na 180 °C. Doba pečení kuřete je dle jeho váhy – např. kuře vážící 1500
g 1 1/2 hod. Pivo pěkně vytéká a polévá kuřátko.

Výslede ...

P.S.

* Jedno kuře = minimálně dvě lahve. Jedna lahev na kuře a další (chlazené!) na „podlévání
se“ (u trouby bývá horko) než se ta dobrota upeče.

Poznámka redakce...

máme vyzkoušeno u podobných receptů, že je skvělé přidat k bramborám něco na kousky nakrájené mrkve / není-li jablko a upečené brambory posypat sekanou petrželkou,.šnitlíkem...(pažitkou)... a také...je skvělé si udělat ze směsi koření a trochy oleje "kašičku" do celého kuřete ji "vetřít" nechat v chladnu odležet také, kuře před přípravou pečlivě omýt teplou vodou a osušit- kuřata jsou "škubána chemicky!"

Před konzumací na Moravě podáváme stopku vychlazené slivovice...

R/1
Přílohy:
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.197 sekund