Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zafoukal vítr

Zafoukal vítr 01. čec 2022 20:19 #15126

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Online
na zemi bylo rázem několik desítek raných meruněk odrůdy " LESKORA" .. a věčné moravské dilema - do bečky na kvas, nebo na knedlíky... hospodyně uhájila asi 20 krásných meruněk na knedlíky...vařit je budu v sobotu 2.červenc 2022.. zbytek skončil jako průzkumáci v čisté, vydezinfikované " bečce...víte jak chutnají na Vánoce?? ve stavu " bez pecek a těla?" jen co tekutina čirá 48 % alkoholu???

A jdou zde slíbené knedlíky:

250 g měkkého tvarohu
250 g mouky hrubé
1 vejce
1/2 sáčku vanilkového pudingu
1 pl rozpuštěného másla, špetka soli

další máslo si připravíme na polití uvařených knedlíků
také cukr / skvělý je med)
někdo strouhaný perník, také skořice, tvaroh na strouhání
co kdo má rád!

Pracovní postup?

Ve větší míse smícháme suroviny, trochu mouky si necháme na vále, po chvíli vypracujeme hladké, nelepivé těsto.

Na množství suroviny jsme si dnes připravili 15 větších vyzrálých, ale nepřezrálých meruněk; opatrně jej napůlíme, ale ne úplně, vyjmeme pecku a namísto ní vložíme malou kostku cukru, nebo si načtvrtíme kostky velké...

Připravíme si hrnec ( velký) s trošku osolenou vodou, přivedeme ji k varu.

Těsto vyválíme na váleček, napočítáme kolik máme připraveného ovoce , meruńky zabalíme do těsta a vkládáme do vařící vody.

Jakmile jsou všechny v hrnci, opatrně je odlepíme vařečkou od dna a vaříme kolem sedmi minut.

V té době již všechny plavou, jeden knedlík vyjmeme a rozpůlíme jej- měl by být úplně uvařen..

Zbylé knedlíky vyjmeme cedníkem z hrnce, naskládáme do mísy, polijeme máslem tak, aby se nelepily.. nejlépe, když je hned podáváme...

Stupeň obtížnosti: pro začátečníky
Výsledek: hodnocení strávníků...

R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.177 sekund