Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vepřové koleno. HIT podzimu

Vepřové koleno. HIT podzimu 02. lis 2021 12:18 #14307

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
varianta 1.

- vepřové koleno, med, hořčice, bobkový list, celý černý pepř, jalovec. nové koření, sůl- lépe Podravka

Koleno zvolna vaříme 2-3 hodiny. Poté vyjmeme, vývar nevyléváme, ale koleno pečlivě potřeme směsí medu a hořčice a pečeme, až je úplně měkké, s vytvořenou zlatavou, křupavou kůrkou - během pečení poléváme vývarem...

R/1

varianta 2.

-vepřové koleno, ale jiná marináda: 2 stroužky česneku, 2 dcl černého piva, 2 PL lžíce ostrého kečupu, 1 PL sojovky, 1 Pl Worcesteru , 1 PL Solamylu, 1 Pl medu, přiměřeně mletého pepře a může být i PL koření GYROS.

Po uvaření koleno ošetříme naříznutím kůže a do ní vetřeme marinádu, vývar si i jako v prvém případě necháváme; vytvoří se nám skvěle vonící výpek, tím po zbytek pečení koleno poléváme.

Celý vtip spočívá v tom, že koleno podáváme celé a ostrým nožem teprve si každý ukrajuje.

Panáka slivovice jako aperitiv a poté již jen dvanáctka.. měkký, nejlépe domácí, nekrájená, ale ulamovaný chléb, ostré nakládané papriky nebo kyselé okurky, může být křen, nebo směs jablek s křenem (VEJMRDA), dva druhy hořčice...

R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.142 sekund