Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: HOUBOVÉ "ŠKVARKY"

HOUBOVÉ "ŠKVARKY" 17. čec 2021 19:08 #13829

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Online
Houbové škvarky

Hodit se nám budou hřiby smrkové a hřiby dubové, mladé holubinky a jiné pevné houby.(možné je mimo houbařskou sezonu použít i pevné žampiony) Houby pokrájíme na menší kousky. Nebojte se jich nakrájet hodně, kousky se smrsknou na méně jak polovinu své velikosti. Na pánvi rozehřejeme sádlo, nebudeme se bát a dáme ho dost. Houby hodíme na pánev a za občasného míchání smažíme, dokud nejsou kousky úplně zlatavé. Bude to chvíli trvat, záleží na tom, kolik mají vody, ale může to být klidně až 15 minut. Ale pozor, je to jako s topinkami… musíte vystihnout ten správný moment, o vteřinu později už mohou být škvarky připálené. Takže pořád míchejte a od pánve neodcházejte. Škvarky by měly po vysmažení jakoby chrastit . Na závěr dochutit solí, kmínem, pepřem … možno i česnekem …

R/7
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.133 sekund