Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Špenátové rizoto

Špenátové rizoto 26. čen 2021 20:12 #13735

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Online
připravuje paní Anna Burešová (R/3) takto:

Sklidí a opere špenát ze záhonu... a:

připraví si šálek rýže ( vaří-li po dvě osoby), opranou rýži na pánvi restuje na másle s jarní cibulkou,(cibule zesklovatí), přidá opranou rýži, osmahne ji a přidá silný vývar, ale jen tak po polévkových lžících-neustále míchá.. nedbá na vnější podněty, míchá... asi po dvaceti minutách je rýže měkká, hotová. Poté přidá špenát, (mnoho-li...?) promíchá, osolí, propepří a sype strouhaným sýrem... pokud máme osvědčené druhy?
jednou z variant (to asi, když máme v zimě špenát mražený, opraží anglickou slaninu, na plátky)...

R/3

a nalije číši vína... asi bílého, musíme se podívat... nenašli jsme, takže zkušenost.. bílé, suché...

R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.142 sekund