Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Mělnické " chlupaté" knedlíky

Mělnické " chlupaté" knedlíky 15. úno 2021 17:35 #12964

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Výsledek by měl být stejný. Dle základního receptu.

Není, sděluje zkušená kuchařka paní Olga. Výsledek závisí na kvalitě brambor, jenž jako základní surovinu máte. Také na stáří brambor. V současné době, přidávám, zbydou-li mi i brambory vařené. V létě, kdy jsou brambory vodnaté, přidávám nakrájený rohlík.

/Potom už jde o jihočeskou specialitu- jihočeské bosáky).

Mouku dávám jen hrubou, ještě přidám dětskou krupičku. Vše od oka! těsto musí být takové konzistence, abych mohla z něj udělat namočenou dlaní kuličku, šišku, jak se povede. Osolíme opatrně! počítáme se solí v zelí, uzeném, škvarcích!

V té době musím mít prostorný hrnec, ve kterém "probublává" osolená voda. Knedlíky, pokud se přilepí ke dnu hrnce, oddělíme vařečkou ....

Před tím, než začneme "vyrábět" knedlíky, je třeba si připravit širokou pánev- podle toho, kolik máme strávníků- na pánvi podusíme kysané zelí na cibulce (hojně cibule, nešetřit s ní!!) s uzeným, slaninou, škvarky, možno přidat česnek.. - co dům má...

Uvařené knedlíky vybíráme děrovanou naběračkou, vkládáme horké na pánev, promísíme, opatrně a podáváme..

Vhodné je oblíbené pivo!

Nejde o pokrm dietní!!!

R/7
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.188 sekund