Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Krkovice podle Dobromily Rettigové...

Krkovice podle Dobromily Rettigové... 05. úno 2021 16:45 #12873

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Korbele, dva, naplń vínem, červeným, silným, uřež z bochníku čerstvého, krajíce dva.

V roce 2021 zůstává základní pokyn- připravíme si sedmičku dobrého, červeného vína / " Modrý Portugal" nebo"Rulandské šedé"... obojí je správné.

2 plátky asi po 250 g. silné 2-3 cm, lžíci majoránky čerstvé nebo 2 lžička kávové sušené, 3 PL plnotučné hořčice / jakou máme rádi/, 2 stroužky větší čerstvé drceného česneku A ČERSTVĚ DRCENÝ PEPŘ. Sůl.

Smícháme majoránku, hořčici, česnek pepř a sůl.

Směs naneseme na jednu stranu masa. krkovici položíme nenatřenou stranou na gril a asi 5 minu grilujeme- maso by v té době mělo být propečeno do dvou třetin.

Poté maso obrátíme, necháme jej již jen lehce "zatáhnout" trvá to krátce, tak dvě minuty... poté maso přesuneme na okraj grilu- zase asi tak 5 minut, maso "zkřehne" - mezitím otevřeme víno, připravíme krajíce chleba a máme-li, nasekanou pažitku..!


Upraveno podle originálu dobově R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.141 sekund