Korbele, dva, naplń vínem, červeným, silným, uřež z bochníku čerstvého, krajíce dva.
V roce 2021 zůstává základní pokyn- připravíme si sedmičku dobrého, červeného vína / " Modrý Portugal" nebo"Rulandské šedé"... obojí je správné.
2 plátky asi po 250 g. silné 2-3 cm, lžíci majoránky čerstvé nebo 2 lžička kávové sušené, 3 PL plnotučné hořčice / jakou máme rádi/, 2 stroužky větší čerstvé drceného česneku A ČERSTVĚ DRCENÝ PEPŘ. Sůl.
Smícháme majoránku, hořčici, česnek pepř a sůl.
Směs naneseme na jednu stranu masa. krkovici položíme nenatřenou stranou na gril a asi 5 minu grilujeme- maso by v té době mělo být propečeno do dvou třetin.
Poté maso obrátíme, necháme jej již jen lehce "zatáhnout" trvá to krátce, tak dvě minuty... poté maso přesuneme na okraj grilu- zase asi tak 5 minut, maso "zkřehne" - mezitím otevřeme víno, připravíme krajíce chleba a máme-li, nasekanou pažitku..!
Upraveno podle originálu dobově R/1