Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Krémová polévka fazolková

Krémová polévka fazolková 17. čec 2020 12:35 #11970

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Přichází čas sklizně zelených fazolkových lusků ke zpracování na zeleno.

Zahrádkáři a dietologové ví, jaké "zelené zlato" sklízí v polovině července jako první část z trsů keříkových fazolí.
Zelené lusky obsahují ze škály vitamínů: A, B1, B3,K, kyselinu listovou,B6, C a B2. Z minerálů: fosfor, železo, měď, hořčík, sodík, mangan, vápník a draslík.

Pozitivně působí na činnost jater, jako prevence některých druhů rakoviny, mají schopnost snižovat cholesterol, posilují svým komplexem imunitu a upravovat vysoký krevní tkal. Nejsou lékem! Pouze zdraví prospěšnou potravinou.

POZOR!- nedoporučuje se konzumovat je syrové!!Fazolky mají vysoký index obsahu bílkovin, ale i sacharidů a hlavně vlákniny nutné pro peristaltiku střev.

A nyní krémové polévka ze zelených lusků:

V nádobě s vyztuženým dnem dáme máslo, jemně nasekanou cibulku-již máme v vlastní sklizně, podusíme, zasypeme ovesnou moukou a připravíme si jemnou, světlou jíšku- tu zalijeme studenou vodou, rozvaříme, přidáme na krátké kousky nasekané fazolky, jednu větší novou bramboru nakrájenou na kostky a kelímek sladké smetany na vaření. Až jsou fazolky a brambora měkké, dochutíme polévkovým kořením a rozmixujme do hladkého krému. Toť vše...

Podáváme teplé s krutony /kostečkami pečiva opraženými na másle/.Vše od oka...

vyrobila s velkými pochvalami paní Šárka Ch. nepatří mezi redaktory, ale je vedena jako redakční logistka..
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.152 sekund