na 4 porce- 8 palačinek ( polovic- na 4 palačinky)- přiměřeně!
asi 1 kg kopřiv sbíraných mimo kontaminované oblasti
1 větší cibuli
asi 80 g sádla
dvě lžíce mouky (používám ovesnou)
3-4 větší stroužky česneku
2 lžíce mléka
sůl ( případně TEBI)
kopřivy pečlivě umyjeme, spaříme ve vřelé vodě, potom krátce povaříme. scedíme, pomeleme , nebo nasekáme na malé kousky
najemno nakrájenou cibuli pěníme na sádle, přidáme mouku a uděláme si světlou jíšku...přidáme kopřivy a krátce podusíme
prolisovaným česnekem špenát ochutíme, vejce rozšleháme v mléce a podle chuti jej zahustíme, osolíme
horké natíráme na horké palačinky...my k tomu pijeme suché víno ...(pozor, žádná výrazná vína, špenát je sám o sobě dosti ostrý, takže jemné, bílé, červené, měkké)...
R/1